С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Негативните страни на кърменето

Кои са онези моменти при кърмене, които така болезнено се запечатват в...

Кризата на две годишните

Малчуганът ти вече е проходил и изследва активно света наоколо, преодолява...

Възстановяване на менструалния цикъл след раждане

Не, че бързаш да наваксаш с месечните неразположения, но в края на краищата...

Ползите от предучилищното обучение

Предучилищното обучение е необходимата преходна стъпка между детската градина и...


Последно посещение: Дата и час: Пон Сеп 16, 2019 7:43 pm


Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 30, 2009 12:56 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 19, 2008 9:37 am
Мнения: 37
Ето една рецепта за сладкиш с вафли:

1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. захар
1 1/2ч.ч. брашно
1к.л. сода бикарбинат
1к.л. амонячна сода
1/2ч.ч. олио
3 вафли "Троя" и ванилия

Смесват се кис.мляко, захарта и олиото заедно със амон. сода и бикарбоната. Към получената смес се прибавя брашното. Вземете 2 от вафлите и ги натрошете, сложете ги към сместа и разбъркайте. После изсипете в кръгла или продълговата тавичка и сложете на 150 градуса във фурната докато спре да лепне по кл. за зъби. Като извадите сладкиша натрошете и третата вафла и я размажете по него докато е още топъл. Оставете го да се охлади и приятен апетит!!! :D

_________________
Изображение

Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 30, 2009 3:16 pm 
Offline
любопитко
Аватар

Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 1:35 pm
Мнения: 349
Ето какво правих наскоро. Беше много вкусно. Не успях да направя снимка, свърши преди да се добера до апарата :lol: Рецептата е от друг форум, но с малки промени.

ТИРАМИСУ

400 гр. маскарпоне
150 мл. сладкарска сметана
3 яйца
150 гр. пудра захар
бишкоти (в магазините има специални за тирамису)
50 мл. уиски или някакъв ликьор + 200 мл. подсладено нескафе
какао на прах или настърган шоколад за украса

Приготовление:

Разделят се белтъците и жълтъците.
Белтъците се разбиват на пяна.
Жълтъците и пудрата захар се разбиват заедно.
Разбива се сметаната, след което се добавя маскарпонето
и отново се разбива хубаво.
Добавя се сместа от сметана и маскарпоне към жълтъците и
захарта. Разбива се хубаво.
След което се добавят белтъците, като се разбърква с
дървена лъжица до получаването на хомогенна смес.
Кафето се смесва с алкохола.
Бишкотите се топят една по една в кафето
Редят се плътно една до друга в тавичка или форма за торта.
Когато се наредят се слага половината от крема.
Върху него не реди още един ред бишкоти
(може плътен ред, а може и през разстояние)
След това се слага останалия крем.

Ако украсата е от настърган шоколад - поръсва се веднага.
А ако е от какао на прах - поръсва се непосредствено преди
сервиране.

Готовото Тирамису престоява минимум 5 часа в хладилник,
за да поеме и да се стегне.

_________________
Моят блог Сладкиши Дребни сладкиши


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2009 5:56 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 9:34 pm
Мнения: 2485
Мляко с ориз
2 кафени чаши ориз
1 чаена чаша захар
1 ч.ч. вода
1 литър прясно мляко
1 ванилия

Ориза се слага във водата на котлона,докато поеме водата.После се слага прясното мляко.Вари се на слаб огън до омекване на ориза.Когато е готов ориза се слага захарта и ванилията.Оставя се да забри и се маха от котлона.Разпределя се на порции и който обича канела може да поръси от горе.

Макарони на фурна
1 пакет макарони
1 литър прясно мляко
3-4 яйца
1 ч.ч захар
1 ванилия
масло
и който иска и сирене

Макароните се сваряват, прецеждат се и се измиват със студена вода.Слага се малко масло в тях.Разбива ме яйцата,млякото,захарта,ванилията и сиренето.Макароните се слагат в намазнена тава и се залива със сместа.Пекат се при 200 градуса до зачервяване.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 21, 2009 1:41 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 9:34 pm
Мнения: 2485
Бананов хляб

100гр. масло
1ч.ч. захар
2 яйца
3 банана
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
200гр. млечен шоколад

Разбъркват се маслото и захарта,добавят се яйцата,намачканите банани,брашното и содата.Разбъркват се много добре и се слага в намаслена тавичка да се пече.Преди да се сложи вв фурната отгоре се слага натрошения шоколад.Пече се на 180 градуса.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 12, 2009 1:08 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Бисквитена торта със сметана

3 кофички заквасена сметана /от малките/
3 опаковки бисквити /на "Престиж" с вкус на масло, може една от опаковките да е с какао/
пудра захар /на вкус/
орехи

Сметаната и пудрата захар се разбиват с миксер около 5 мин. и след това се прибавят орехите и се разбърква.
Върху голяма плоска чиния за торта редувате - ред бисквити, сметана...и така докато свърши материалът :lol: . Оставяте малко крем за намазване на тортата от страни. Отгоре може да декорирате с шоколадови пръчици.
Направената торта престоява 12 часа и е готова.

Става много бързо и е много вкусна :D .


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 18, 2009 3:46 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Нед Ное 23, 2008 7:45 pm
Мнения: 1421
Искам да споделя за едно много вкусно нещо
Казва се
Амонячки

2бр яйца
ванилия
5бр амонячни соди
5л кисело мляко
1/1,2ч.ч захар
1ч.ч маргарин ,масло,олио,св.мас
брашно колко поеме

Меси се меко тесто,като садата се угася в киселото мляко.
Като стане тестото се разделя на топки и се разточва във формата която искате(също може да се нареже с чашка като курабийки) и се пече.
Ако е цял блат се изпича и се мазва с крем(пожелание) и като е готов и другия се нарежда отгоре и пак се намазва и се аранжира по желание.Ако са курабийки се слебват една с друга пак с желан от вас крем,шоколад или нещо подбно.
Така става или вкусна торта или превъзходни сладки.Когато истине става нещо много вкусно

Аз го направих вчера но с половината продукти защото незнаех дали ще се получи.

БОН АПЕТИ

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 27, 2009 2:44 pm 
Offline
бърборко
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 20, 2009 1:49 pm
Мнения: 523
еха, момичета, страхотна темичка! аз чак сега попаднах на нея. има супер идеи за сладкиши!
аз искам да споделя с вас една бърза и изклячително вкусна торта
ТОРТА ГЛОБУС
Изображение
2 бр.готови рула(ягода,малина или шоколад)
1 опаковка готови блатове
1 компот от праскови
20 гр.желатин (за един литър вода)
0,500 л.течна сладкарска сметана
1 ч.ч.кристална захар(ако сметаната е подсладена без нея)
1 л.прясно мляко
1 пакетче крем-нишесте(по ваш избор)
1ч.ч.захар
Нарязвате готовите рула на парченца,и ги редите на дъното и по стените на кръгла купа или салатиера с диаметър 24см. След това разбивате студената сметана и захарта с миксер. Прибирате сметаната в хладилника и накисвате желатина в студена вода да набъбне. Правите крема-нишесте в литъра пр.мляко, махате го от котлона и докато е още топъл прибавяте изцедения от водата желатин и разбърквате хубаво да се разтвори. Като поизтине крема се прибавя и сметаната и се разбърква леко докато се поеме всичката сметана и се получи еднородна пухкава смес. От този крем се изсипва върху подредените парченца рула, докато се запълни средата на купата, слага се 1 блат от готовите, ред праскови и пак крем докато се напилни купата, затапва се с още един блат и се остава в хладилника за да стегне крема. Тортата е готова за консумация на другия ден - обръща се в поднос или тортена чиния така че най-отгоре са парченцата руло.
*** ВМЕСТО БЛАТ МОЖЕ ДА СЛОЖИТЕ И БИШКОТИ - И С ТЯХ Е МН. ВКУСНО

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 10:43 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 03, 2008 1:33 am
Мнения: 1731
Искам да ви дам една страхотна рецепта за кекс. Всеки път става, на всякаква фурна.
2 яйца,
2 ч.чаши брашно,
1 ч. чаша кисело мляко с половин ч.л. сода,
Ванилия,
1 ч. чаша захар
1/2 ч.чаша олио,
сладко
Смесвам всичко без някакъв ред, захарта гледам да е кафява поне на половина /дава страхотен вкус/. Слагам сладко от смокини, понякога орехи, стафиди, каквото имам вътре в тестото. Слагам на формата хартия за печене и пека на 250 градуса. Става страхотен сладкиш.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 10:50 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Май 03, 2008 11:55 am
Мнения: 4966
harmony написа:
Искам да ви дам една страхотна рецепта за кекс. Всеки път става, на всякаква фурна.
2 яйца,
2 ч.чаши брашно,
1 ч. чаша кисело мляко с половин ч.л. сода,
Ванилия,
1 ч. чаша захар
1/2 ч.чаша олио,
сладко
Смесвам всичко без някакъв ред, захарта гледам да е кафява поне на половина /дава страхотен вкус/. Слагам сладко от смокини, понякога орехи, стафиди, каквото имам вътре в тестото. Слагам на формата хартия за печене и пека на 250 градуса. Става страхотен сладкиш.


Тъкмо тази сутрин казах на Тошко докато си пиехме кафето,че ми се прави някакъв десерт. :lol: Ето това ще е .Благодаря ,Миме! :D

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 10:51 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 03, 2008 1:33 am
Мнения: 1731
Иле, кажи ако го направиш. Имам рецептата от една приятелка и съм много доволна. Дори моят капризен мъж я одобрява. Че и за колегите му ме е карал да правя.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 6:30 pm 
Offline
бърборко
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 20, 2009 1:49 pm
Мнения: 523
Миме, добре че ме подсети за този сладкиш. навремето и ние много често го правехме. и става чудесен. тъкмо се изпече. и след малко ще го залея с поливка

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 9:00 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 03, 2008 1:33 am
Мнения: 1731
Радвам се. Живе, а каква заливка му правиш?


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 11:07 pm 
Offline
бърборко
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 20, 2009 1:49 pm
Мнения: 523
ами правя някоя глазура. в момента го залях с шоколадова - с разтопен шоколад в малко сметана /мляко/. понакога го правя като торта - разрязвам на 2-3 части, не сиропирам, а само с кремче. и накрая винаги глазура. ако имам дом. яйца разбивам белтък със захар - но по принцип избягвам

МОМИЧЕТА, НАДЯВАМ СЕ ДА МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ - ДАЙТЕ НЯКОЯ РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТО ЗА ШПРИЦ. ИМАМЕ 2 СТРАХОТНИ ШПРИЦА, КОИТО СИ СТОЯТ ТАКА, ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ РЕЦЕПТА ЗА ТЕСТО, КОЕТО ДА СЕ ШПРИЦОВА

_________________
Изображение


Последна промяна jivana на Пон Окт 26, 2009 11:16 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 26, 2009 11:15 pm 
Offline
бърборко
Аватар

Регистриран на: Пет Фев 20, 2009 1:49 pm
Мнения: 523
СЛАДКИШ С КОМПОТ
4 ЯЙЦА
1 Ч.Ч. ЗАХАР
1 И 1/2 Ч.Ч. БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
ВАНИЛИЯ
1 КОМПОТ

РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА. СЛЕД ТОВА ПРИБАВЯМЕ СМЕСЕНОТО С БАКПУЛВЕРА БРАШНО.
НА ДЪНОТО НА НАМАЗНЕНА И НАБРАШНЕНА ТАВА НАРЕЖДАМЕ ПЛОДОВЕТЕ ОТ КОМПОТА И В/У ТЯХ ИЗСИПВАМЕ СМЕСТТА. ПЕЧЕМ НА 150 - 200 ГРАДУСА
СЛЕД КАТО Е ГОТОВ, ЗАЛИМВАМЕ СЪС СОКА ОТ КОМПОТА. ОТГОРЕ ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ `ЗАМАЖЕ` С ГЛАЗУРА ИЛИ КРЕМЧЕ

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТА РЕЦЕПТА, НО ПЪК ТОЛКОВА ВКУСНО.... :eating:
АЗ ИЗПОЛЗВАМ ТАЗИ РЕЦ. И ЗА БЛАТОВЕ ЗА ТОРТА, ЗАЩОТО НЕ Е СЛОЖНО ЗА ПРИГОТВЯНЕ, А БЛАТА СТАВА ПУХКАВ КАТО ГЪБА, ДОРИ НЕ Е НЕОБХ. МНОГО МНОГО СИРОПИРАНЕ

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 27, 2009 1:37 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Май 03, 2008 11:55 am
Мнения: 4966
jivana написа:
СЛАДКИШ С КОМПОТ
4 ЯЙЦА
1 Ч.Ч. ЗАХАР
1 И 1/2 Ч.Ч. БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
ВАНИЛИЯ
1 КОМПОТ

РАЗБИВАТ СЕ ЯЙЦАТА СЪС ЗАХАРТА. СЛЕД ТОВА ПРИБАВЯМЕ СМЕСЕНОТО С БАКПУЛВЕРА БРАШНО.
НА ДЪНОТО НА НАМАЗНЕНА И НАБРАШНЕНА ТАВА НАРЕЖДАМЕ ПЛОДОВЕТЕ ОТ КОМПОТА И В/У ТЯХ ИЗСИПВАМЕ СМЕСТТА. ПЕЧЕМ НА 150 - 200 ГРАДУСА
СЛЕД КАТО Е ГОТОВ, ЗАЛИМВАМЕ СЪС СОКА ОТ КОМПОТА. ОТГОРЕ ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ `ЗАМАЖЕ` С ГЛАЗУРА ИЛИ КРЕМЧЕ

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТА РЕЦЕПТА, НО ПЪК ТОЛКОВА ВКУСНО.... :eating:
АЗ ИЗПОЛЗВАМ ТАЗИ РЕЦ. И ЗА БЛАТОВЕ ЗА ТОРТА, ЗАЩОТО НЕ Е СЛОЖНО ЗА ПРИГОТВЯНЕ, А БЛАТА СТАВА ПУХКАВ КАТО ГЪБА, ДОРИ НЕ Е НЕОБХ. МНОГО МНОГО СИРОПИРАНЕ


На този сладкиш-ПЛОДОВА ПИТА, аз съм сложила снимка в Кулинарна галерия,аз я правя с обикновен блат за заливка,без набухвател. -ето: Изображение

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Модератор: vilijov Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group