С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Негативните страни на кърменето

Кои са онези моменти при кърмене, които така болезнено се запечатват в...

Кризата на две годишните

Малчуганът ти вече е проходил и изследва активно света наоколо, преодолява...

Възстановяване на менструалния цикъл след раждане

Не, че бързаш да наваксаш с месечните неразположения, но в края на краищата...

Ползите от предучилищното обучение

Предучилищното обучение е необходимата преходна стъпка между детската градина и...


Последно посещение: Дата и час: Чет Сеп 19, 2019 8:05 pm


Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 79 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво не можете?
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 23, 2008 4:44 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Чет Апр 17, 2008 2:11 pm
Мнения: 1925
Има ли нещо, което не можете да сготвите .Аз например си признавам, че правя ужасни супи - никой не ми ги яде. Също така не мога да правя тутманици и пити. А за сладките, тортите и сладкишите - предпочитам да си ги купя готови, защото нещо и те не ми се получават :sad:

_________________
Изображение


Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 24, 2008 9:12 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Мар 22, 2008 10:29 pm
Мнения: 2684
Ами аз немога да точа кори и да правя питки и погачи.Един пробвах и нищо не стана и от тогава не съм си и помисляла да пробвам пак. :oops:


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 24, 2008 4:38 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Апр 26, 2008 9:57 pm
Мнения: 1516
И аз немога да правя пити и погачи и палачинки. :shy:


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 24, 2008 5:45 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 11:36 am
Мнения: 3897
Не ми върви с ориза на фурна-все става като кюспе :lol: :lol: :lol: .


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 25, 2008 1:31 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Пет Юни 27, 2008 9:34 pm
Мнения: 2485
Не могада точа кори,затова си купувам и правя с тях каквото трябва.Домашна юфка и не искам да се уча ненавиждам я.Тортите предпочитам да си ги купя.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 17, 2008 3:14 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 03, 2008 1:33 am
Мнения: 1731
Аз много неща не мога. Оризът ми никога не става.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Окт 17, 2008 11:16 am 
Offline
любопитко
Аватар

Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 1:35 pm
Мнения: 349
Аз не умея да точа кори. Амбицирала съм се да се науча, но откакто се роди детето нямам никакво време.

_________________
Моят блог Сладкиши Дребни сладкиши


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 18, 2008 10:42 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 3:31 pm
Мнения: 1078
и на мен точенето не ми се отдава :roll:

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 19, 2008 12:57 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Май 03, 2008 11:55 am
Мнения: 4966
ами никога не съм приготвяла руло стефани,притеснявам се дали ще мога да го направя,а шницели веднъж опитах ,но не се получиха

В ТАЗИ ТЕМА МОЖЕМ И ДА СИ ПОМАГАМЕ ЕДНА НА ДРУГА ЗА ТОВА ,КОЕТО НЕ МОЖЕМ,АКО ИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ!


Мен например много ме бива в супите(пилешка,агнешка,шкембе,картофена)и ориза все по добре се получава,да се похваля и баниците също.Практика трябва.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 12:43 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 03, 2008 1:33 am
Мнения: 1731
ilito82 написа:
Мен например много ме бива в супите(пилешка,агнешка,шкембе,картофена)и ориза все по добре се получава,да се похваля и баниците също.Практика трябва.

Как правиш ориза? А и баниците. Моите все са недоизпечени или с твърди кори. А за супите и моите са хубави. Като се събрахме с мъжа ми да живеем заедно, настоящата ми свекърва ми показа как най-лесно да правя пилешка супа, пълнени тиквички и крем карамел. Крем карамела съм забравила, но всички супи си ги правя по нейната рецепта, с много продукти, гъсти, със застройка.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 1:21 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Май 03, 2008 11:55 am
Мнения: 4966
harmony написа:
ilito82 написа:
Мен например много ме бива в супите(пилешка,агнешка,шкембе,картофена)и ориза все по добре се получава,да се похваля и баниците също.Практика трябва.

Как правиш ориза? А и баниците. Моите все са недоизпечени или с твърди кори. А за супите и моите са хубави. Като се събрахме с мъжа ми да живеем заедно, настоящата ми свекърва ми показа как най-лесно да правя пилешка супа, пълнени тиквички и крем карамел. Крем карамела съм забравила, но всички супи си ги правя по нейната рецепта, с много продукти, гъсти, със застройка.


За ориза-първо го запържвам за секунди с мазнина,после го заливам с вода в съотношение 1:3.Когато дръпне водата,но не да изсъхне разбира се,го вадя от фурната.Изключите ли фурната и да оставите тавата с ориза вътре уж да се дозапече или да остане топъл по-дълго,после ще е по-скоро сух.

Баниците...някак си стават,щом мъжо ме хвали,значи има напредък.Намазвам си тавата с мазнина,корите ги набръчквам на хармоника и после заливам с приготвена смес-кис.мляко,яйца,може малко сирене...кой каквото сложи :D

А супите ти остават ли жълти или мазнината по-скоро я няма накрая?Но не ги правя много гъсти-баща ми ги прави гъсти,но мъжо иска чорбичка. :D

Крем карамела е лесен,на 1 литър мляко -10 яйца,250 гр захар.Не трябва да се пече на твърде силна фурна,защото заври ли ти водата,карамела става на шупли. :D

Абе и аз не съм кой знае каква готвачка,но се справям,щом не хвърляме :giggling:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 8:43 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Мар 22, 2008 10:29 pm
Мнения: 2684
За крем карамела съм съгласна с Илето.Аз даже когато виждам, че водата започва да завира изкарвам малко от нея и добавям студена.вярно е, че така по дълго се пече, но става гладък.
А ориза и аз винаги ги правя в съотношение 1:3.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 12:49 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 03, 2008 1:33 am
Мнения: 1731
Крем карамела в отделни съдове ли го правите. Неможе ли в тава? Питам, защото съм опитвала в по-голям съд и не се изпича. А отдолу слагате ли захар. За мен колкото е по-просто, толкова по-добре. Свекървата ми беше дала рецепта, в която се карамелизираше захар в отделни алуминиеви купички, които не стигат до никъде.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 21, 2008 3:45 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Мар 22, 2008 10:29 pm
Мнения: 2684
Аз съм правила и в отделни купички и в тава и на двете съм карамелизирала захарта.За мен е по лесно в купички, а и е по представително, но когато не ми се занимава го слагам в тава и във фурната.


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 22, 2008 3:25 am 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Съб Май 03, 2008 11:55 am
Мнения: 4966
harmony написа:
Крем карамела в отделни съдове ли го правите. Неможе ли в тава? Питам, защото съм опитвала в по-голям съд и не се изпича. А отдолу слагате ли захар. За мен колкото е по-просто, толкова по-добре. Свекървата ми беше дала рецепта, в която се карамелизираше захар в отделни алуминиеви купички, които не стигат до никъде.


Да може и в тава разбира се,няма проблем.Пак се карамелизира захар и в тавата,и в отделни шоли,а може и в отделен съд и после с лъжица да си сложиш карамел. захар в шолите.Разбиваш сместа от яйца,сварено прясно мляко и захар,обираш пяната,разливаш по шолите или в тавата и печеш на водна баня.

А приготвяли ли сте крем брюле?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 79 мнения ]  Модератор: vilijov Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group