С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

От какво може да се скъси шийката на матката?

От какво може да се скъси шийката на матката и възможно ли e това да стане за...

Eстествено раждане след цезарово сечение

Най-вероятно вече си чувала репликата „Веднъж секцио – винаги секцио“. Но не...

Стилна бременна през есента - 50 модни идеи

Стилна бременна през есента - как да се чувствате модерни, красиви и да ви е...

Главоболие по време на бременност

Няма приятна болка. Но главоболието по време на бременност трябва да бъде...


Последно посещение: Дата и час: Съб Окт 19, 2019 12:27 pm


Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Мар 30, 2012 8:14 am 
Offline
любопитко
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 18, 2011 9:33 am
Мнения: 187
Моля, обяснете ми подробно, как точно се карамелизира захарта?
Благодаря
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Мар 30, 2012 12:16 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Пет Ное 21, 2008 4:55 pm
Мнения: 3526
Има два метода за правене на карамел. Може да карамелизирате захарен сироп или захар на бучки (не пудра захар). За да направите хубав карамел, навлажнете леко захарта и я оставете да се стопи на тих огън в дебелостенен тиган (1 супена лъжица вода на 60 г захар). Наблюдавайте промяната в цвета, защото захарта почернява бързо. Разтърсвайте тигана, за да разпределите топлината. Махнете го от огъня, когато получите желания цвят, и без да чакате, спрете процеса на топене като сипете или една лъжица топла вода, или прясна сметана, или лимонов сок. Може да потопите тигана в студена вода.
• За да не стане карамелът твърда маса, прибавете една лъжица оцет или лимонов сок.
• За да направите карамел на нишки, освободете работната повърхност и я покрийте с вестник. Ограничете мястото с пръчици. Потопете миксера в карамела и разбивайте ветрилообразно между пръчиците. Получават се фини карамелени нишки, с които ще украсите сладкишите си.
• За да карамелизирате повърхността на крем, поръсете я с кристална захар и пъхнете крема във фурната. След няколко минути се образува карамелена кора. • Когато карамелизирате плодове, прибавете резенче лимон, карамелът ще остане течен по-дълго време. Пригответе си купа със студена вода, за да потопите пръстите си, ако се опарите.
• Не сипвайте карамела направо в млякото или крема. Махнете го от огъня, когато получи хубав златист цвят, прибавете му няколко лъжици топла вода и го разтворете с разтърсване. Отделя се много пара, внимавайте, отдалечете децата. Сипете получения сироп в млякото или крема.
• За получаване на медночервен цвят към карамела се прибавя бучка масло в момента, когато захарта започне да променя цвета си.
Карамелизиране на форми за сладкиши
Сложете 100 г навлажнени бучки захар с 2 супени лъжици вода във формата и я поставете на огъня, ако е огнеупорна. Не разбърквайте карамела с нищо, само разтърсвайте периодично съда, за да разпределите топлината. Махнете формата от огъня, когато карамелът получи цвят на светъл мед, после веднага започнете да я накланяте настрани, за да се разнесе по стените.
• Ако формата не понася пряко нагряване, пригответе карамела в тенджерка и сложете формата да се затопли във фурната, за да не застине карамелът, щом го сипете в нея.

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Мар 30, 2012 1:28 pm 
Offline
любопитко
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 18, 2011 9:33 am
Мнения: 187
Хахаха това го четох тази сутрин в един сайт,ако може нещо изпитано ,точно и простичко
и все пак ти благодаря :D :wink: :arrow:
на мъжът ми му се е прияло крем карамел,а аз не съм много много The best в кухнята,затова питам...Искам да го изненадам :!: с това и с още нещо ... :oops:
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пет Мар 30, 2012 4:39 pm 
Offline
фурия
Аватар

Регистриран на: Пет Ное 21, 2008 4:55 pm
Мнения: 3526
Еми ОК ето аз как го правя:Във малка тенджерка сипваш захар и на слаб огън я загряваш докато се разтопи и добие златист цвят :) просто е може и на водна баня или към захарта да добавиш мъничко вода и пак по същия начин ,успехи с крем карамела и другото нещо :P :D

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Апр 02, 2012 12:01 pm 
Offline
любопитко
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 18, 2011 9:33 am
Мнения: 187
хахаха Благодаря! Ще пробвам,но кога точно незнам :cryingwithlaughter:
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Апр 11, 2012 1:45 pm 
Offline
любопитко
Аватар

Регистриран на: Пон Май 05, 2008 7:11 pm
Мнения: 227
Аз карамелизирам захарта с малко вода. Толкова, колкото захарта да се намокри. Следиш я постояно и това е. Не е сложно, просто трябва да опиташ. Успех.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
Offline Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]  Модератор: vilijov

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group