Ябълков сладкиш с карамел

С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни. разбрах

Изпрати на приятелзатвори

Ябълков сладкиш с карамел

Възраст: за цялото семейство
Тип: десерти

Промени размера на текста Изпрати на приятел Принтирай
Продукти: 3 яйца, 2 ч.ч. захар, 125г, масло, 1 ч.ч. брашно, 4-5 големи ябълки, бакпулвер

Приготвяне: В тавичка сипи 1 ч.ч. захар и маслото. Сложи я на котлона и карамелизирай до розово (внимавай да не загори). Свали съда от котлона и отгоре нареди обелените и нарязани на полумесеци ябълки (като ветрило). Отделно разбий яйцата с останалата захар и прибави брашното, предварително объркано с бакпулвера. Разстели сместа върху ябълките и печи до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл - обърни сладкиша върху голяма чиния или поднос. След това в тавата сипи 1 ч.ч. вода и сложи на котлона да кипне, за да обереш останалия карамел в тавата. Залей сладкиша с получения сироп..
Съвет от мама: Сладкишът е много подходящ за коледните празници. Моите деца с удоволствие редят ябълките и поливат сиропа. Всъщност децата може да помагат във всеки един от етапите, в зависимост от това колко изцапана желаеш да видиш кухнята си предпразнично :)

Изпрати своята рецепта


ОвенОвен

ТелецТелец

БлизнациБлизнаци

РакРак

ЛъвЛъв

ДеваДева

ВезниВезни

СкорпионСкорпион

СтрелецСтрелец

КозирогКозирог

ВодолейВодолей

РибиРиби